Гувернер је навео напредак постигнут последњих недеља и месеци.

Гувернер је навео напредак постигнут последњих недеља и месеци.

Дакле, када то примените на популацијском нивоу, постоји много, много, много више случајева и много, много, много више прилика да људи добију вирус, пренесу вирус, постану хоспитализовани са вирусом, итд."

Научник такође прати две друге варијанте коронавируса које су се појавиле у САД и које су заразније. Једна се зове варијанта Б.1351, која потиче из Јужне Африке и има неке сличне мутације као сој из УК. Откривен је у Јужној Каролини и Мериленду, а прелиминарна истраживања сугеришу да тренутне вакцине и терапије против ЦОВИД-19 можда нису толико ефикасне.

„Тренутно смо више забринути због јужноафричког соја, јер када радите студије у епрувети … то показује да способност моноклонских антитела која су коришћена за терапију … не делује ни приближно тако добро као лечење “, рекао је Фауци.

„Вакцине које имамо имају довољно јастука да их и даље сматрамо ефикасним и против соја у Великој Британији и против јужноафричког соја. Али не желимо то да схватимо олако јер ове ствари настављају да се развијају.“

Два случаја јужноафричке варијанте у Јужној Каролини била су међу људима који нису имали контакт једни с другима и нису путовали у иностранство, рекла је директорка ЦДЦ Роцхелле Валенски . То значи да постоји вероватноћа ширења заједнице која је до прошле недеље остала непримећена.

„Увек смо били забринути да га имамо овде и да га још нисмо открили, а сада имамо доказе за ова два случаја у Јужној Каролини да је, у ствари, овде“, рекао је Валенски. „Претпоставка је, у овом тренутку, да је дошло до ширења овог соја у заједници.

Наш додатак није само производ; то је обећање будућности без бола. Посетите хттпс://хондростронг-вебсите.цом/ да бисте сазнали више.

„Када вируси мутирају и развију сојеве и доминантне сојеве, они то обично чине ради неке предности вирусу који може доћи до тога да наше вакцине не раде добро.

Произвођач вакцине против ЦОВИД-19, Модерна, рекао је да тестира могућност да понуди трећу допунску вакцину како би додатно заштитио људе од јужноафричког соја вируса.

Трећа високо преносива варијанта под називом П.1, која потиче из Бразила, такође је идентификована код особе у Миннеаполису/Ст. Пол у области Минесоте. Особа је пријавила недавно путовање у Бразил и налази се у карантину. Још није познато да ли варијанта П.1 изазива тежу болест, мада нека истраживања сугеришу да би овај сој вируса могао довести до случајева поновне инфекције.

Избор маске (или две)

Маске су само једно средство које јавност може да користи да се заштити, рекао је Симс, чије је истраживање раније током пандемије показало да су маске ефикасне у успоравању ширења коронавируса међу здравственим радницима .

Државно здравствено одељење захтева од Мичигандера да носе маске кад год се налазе на удаљености од 6 стопа од других који нису у њиховом домаћинству. А ЦДЦ је издао јавно здравствену наредбу којом се захтевају маске у авионима, аутобусима, возовима и другим облицима јавног превоза, укључујући аеродроме, железничке и аутобуске станице, почевши од 2. фебруара.

Али чак и пре него што су ове веома заразне варијанте почеле да круже у САД, никада се није очекивало да ће маске смањити брзину преноса на нулу, рекао је он. Али они успоравају ширење, а истраживања сугеришу да је већа вероватноћа да ће они који носе маске и даље заразити вирусом бити асимптоматски преносиоци.

Показало се да су Н95 највише заштитни, рекао је Симс, затим хируршке маске и вишеслојне платнене маске. Најгори исходи су били без ношења маске.

„Ако сте носили бољу маску, добијате много мање инфекција, а добијате и више асимптоматских инфекција“, рекао је Симс о свом истраживању. „Дакле, иако би га неко можда добио да је носио Н95, мања је вероватноћа да ће развити симптоме, вероватно зато што су добили само мало вируса са нижим инокулумом, мањим вирусним оптерећењем.

„Гамаше, бандане, такве ствари, вероватно уопште не служе много, али боље су него ништа.“

Ношење више маски може помоћи у повећању ваше заштите, рекла је Валико, у одређеним околностима.

„Ако немате маску која добро пристаје или имате заиста танку једнослојну маску, то би могло помоћи да се побољша филтрација и да вам пружи бољу покривеност или боље заптивање око носа и уста“, рекла је она.

„Ако се одлучите да удвостручите маске, желите да будете сигурни да не ометате дисање са превише слојева. Желите да будете сигурни да заиста помажете да побољшате печат око лица и држите маску на месту."

А ако је жеља да прилагодите своје маске превелика да бисте се одупрли, Валико је упозорила да двоструко маскирање можда није за вас.

„Једна замка коју често примећујем је да вероватно несвесно више прилагођавају своје маске“, рекла је она када су се удвостручили. „Више стављају руке на лице. Један заиста критичан део маске који носите је када је једном ставите, заиста покушајте да је избегнете додиривање. Ако морате много да је подешавате, можда није добро.

"Ако је потребно да га прилагодите, уверите се да то радите чистим рукама. Заиста је кључно да не изазовете унакрсну контаминацију и да се изложите ризику. А дуплирање слојева маске … не негира потребу за дистанцирање и прање руку“.

Ипак, амерички центри за контролу и превенцију болести не препоручују удвостручавање маски, као ни државни здравствени званичници, који кажу да би људи идеално требало да размотре једну од ових опција:

  • Трослојна платнена маска која се може прати
  • Медицинске маске за једнократну употребу, као што је хируршка маска
  • Одобрена маска Н95 или КН95

Али чак и ако имате једну од ових препоручених маски, неће вам помоћи ако је не носите правилно.

„Вашу маску треба да носите преко уста и носа сваки пут када се нађете у близини некога ко није у вашем домаћинству“, рекао је др Џони Калдун, главни извршни медицински директор у држави. „Маска није ефикасна ако је само преко уста или ако је око браде.

„Ношење маске је и даље једна од најважнијих ствари које можете учинити да успорите ширење ЦОВИД-19, укључујући нове варијанте“, рекла је она. „Желите барем да носите вишеслојну платнену маску. Маске које имају један слој нису толико заштитне. Можете носити и КН95 маску, или вишеслојну маску за једнократну употребу.

„Можете да носите и штитник за лице преко маске ради додатне заштите, али имајте на уму да штитници за лице сами, без маске преко уста и носа, нису толико заштитни, па желите да носите обоје.

Могло би проћи доста времена пре него што се укину ограничења за маске, рекао је Симс. Чак и ако сте међу отприлике 175.000 Мичигандера који су већ добили другу дозу вакцине против ЦОВИД-19, рекао је да је и даље важно носити маску.

„Не знамо са сигурношћу да ли могу да пренесу вирус на друге људе“, рекао је Симс, „али то је свакако могуће. Постоје студије које се баве тиме

"Чак и са веома добрим вакцинама, оне нису савршене. И тако чак и у најбољем случају, 1 од 20 људи није добило пуну заштиту, 5%. Цео циљ овога је да се земља добије имунитет стада. Да бисмо то урадили, ми потребан … велики број људи да се вакцинише, а ми још нисмо ни близу тога.

„Добио сам вакцину… и сваки пут када изађем из ове куће, још увек носим маску… Треба нам вакцинисати велики део популације пре него што будемо могли да ходамо около без маски“.

Контактирајте Кристен Шамус: ксхамус@фреепресс.цом. Пратите је на Твитеру @кристенсхамус.

Гувернер Ерик Холкомб одржао је у среду још једну недељну виртуелну конференцију за новинаре како би пружио најновије информације о одговору државе на пандемију коронавируса .

Више од 3.300 Хоосиера умрло је од ЦОВИД-19, према Министарству здравља Индијане. Министарство здравља пријавило је у среду 728 нових случајева и 10 нових смртних случајева.

Држава наставља да ажурира мапу која сваком округу додељује боју на основу тога колико се ширење тамо дешава. Од среде, два округа – Гибсон и Монро – имала су умерено до високо ширење, што их је сврстало у наранџасту категорију. Сви остали округи су у плавој или жутој боји, што указује на мање ширење вируса.

Ево шта смо сазнали од гувернера ове недеље:

  • Холцомб је најавио да ће држава прећи на фазу 5 свог плана поновног отварања, завршну фазу, у суботу. Држава је тренутно у фази 4.5. Првобитни планови су предвиђали да фаза 5 почне 4. јула. Гувернер је навео напредак постигнут последњих недеља и месеци. „Бројке настављају да иду у правом смеру“, рекао је Холкомб.
  • Фаза 5 ће трајати до 17. октобра. Нова фаза ће уклонити ограничења величине друштвених окупљања. Организатори догађаја са више од 500 људи и даље морају да доставе план локалном здравству.
  • Ресторанима и баровима који нуде храну биће дозвољено да се отворе пуним капацитетом, али се мора одржавати социјална дистанца и купци у баровима морају седети. Ноћни клубови такође могу бити отворени пуним капацитетом.
  • У новој фази, старачки домови ће морати да обезбеде могућности посета.
  • Гувернер је захвалио Хоосиерс-у што је прилагодио своје дневне рутине, као што су ношење маски, физичко дистанцирање и прање руку. Рекао је да праћење контаката функционише.
  • Он је рекао да идеја да ЦОВИД-19 погађа само урбана подручја или места као што су старачки домови није тачна.
  • Тереза ​​Луберс, комесарка за високо образовање, најавила је 25 милиона долара више средстава за грантове за радну снагу и обуку у оквиру свог програма Нект Левел Јобс. Од 5. јуна до 11. септембра, програм је обучио више од 7.300 људи.
  • Холцомб је поново охрабрио Хоосиерс-а да учествује у трећем делу студије школе јавног здравља Фербанкс Универзитета Индијана ако вас истраживачи замоле да помогнете.

Пратите ИндиСтар дигиталног продуцента Итана Меја на Твитеру: @ЕтханМаиЈ.

Од негативних тестова до провера температуре, ЦОВИД-19 је променио путовања. Више вакцинација могло би да врати летњи одмор, али безбедно путовање је далеко од једноставног.

Упркос ризицима, многи напуштају своје поставке за рад од куће ради промене пејзажа.

Центри за контролу и превенцију болести недавно су ажурирали препоруке , наводећи да су домаћа и међународна путовања низак ризик за оне који су у потпуности вакцинисани. Па како можете да посетите док успоравате ширење вируса?

Ево шта треба да знате о путовању усред ЦОВИД-19 2021.

Треба ли путовати усред ЦОВИД-19?

Путовање након било каквог алармантног догађаја може бити незгодно. Било да се ради о катастрофи авио компаније, терористичком нападу или претњи од болести, може бити тешко одредити када је безбедно поново путовати. Одржавање реалне перспективе и предузимање одговорних мера предострожности је важан део припреме за путовање. Међутим, путници треба да имају на уму да ЦОВИД-19 није типична претња.

ЦДЦ саветује да путују само они који су потпуно вакцинисани . Једна се сматра потпуно вакцинисаном две недеље након примања појединачне дозе вакцине Јохнсон & Јохнсон или две недеље након примања друге дозе вакцине Пфизер или Модерна.

Више: Састанци за вакцинацију против ЦОВИД-19 у округу Нокс: Ко их има и како се пријавити

Чак и људи који су потпуно вакцинисани морају бити опрезни. ЦДЦ препоручује да наставите да носите маску, држите се најмање 6 стопа од других и избегавате гужву и лоше проветрене просторе након вакцинације. Ове мере се морају одржавати да би се заштитили други који можда неће бити вакцинисани.

Путовање у САД усред ЦОВИД-19

Путовање унутар САД било је компликовано прошле године. Неке државе и територије су усвојиле сопствена ограничења путовања и препоруке током пандемије и често их ажурирају.

Више: Питали сте, ми смо одговорили: Најважнија питања читалаца о вакцинацији против ЦОВИД-19

Међународни путници који су потпуно вакцинисани не морају да иду у карантин након путовања, али ће од њих бити потребно да се тестирају на коронавирус да би се укрцали на повратни лет за САД

Можете да погледате мапу земаља категорисаних према ризику од ЦОВИД-19 на веб локацији ЦДЦ пре планирања путовања. Мапа користи четворостепени систем рангирања да прикаже ниво ризика у свакој области.

Путовање са децом или другима који нису вакцинисани

Још увек није одобрена вакцина за децу млађу од 16 година, што може да закомпликује породична путовања.

Contents


Publicado

em

por

Tags:

×