Mēs neesam plaši izplatīti sabiedrībā," viņa sacīja.

Mēs neesam plaši izplatīti sabiedrībā," viņa sacīja.

Izpildrīkojumā ir ietverti arī pasākumi, kuru mērķis ir novērst cenu krišanu, vienlaikus atsakoties no līdzmaksājumiem par testēšanu saistībā ar jauno koronavīrusu.

"Lai gan Arizona pašlaik nav saskārusies ar tādu gadījumu skaitu, kādu esam novērojuši dažos citos štatos, mēs paredzam papildu pozitīvus gadījumus un mēs neriskējamies. Tas attiecas uz sabiedrības veselību un dzīvību aizsardzību, jo īpaši mūsu gados vecāku cilvēku dzīvības. un visneaizsargātākie," Ducey sacīja žurnālistiem valsts veselības laboratorijā netālu no Kapitolija.

Vīruss pirmo reizi parādījās Arizonā janvārī, kad personai, kas bija savienota ar Arizonas štata universitāti un kura bija devusies uz Uhaņu, Ķīnā, bija pozitīvs tests.

Veselības aizsardzības amatpersonas trešdien paziņoja, ka visā štatā tagad ir deviņi gadījumi — trīs Marikopas apgabalā, pieci Pinalas apgabalā un viens Pimas apgabalā. Divus no šiem gadījumiem apstiprinājis Slimību profilakses un kontroles centrs. Pārējos septiņus gadījumus pārbaudīja valsts veselības aizsardzības amatpersonas, un tie gaida apstiprinājumu no federālajām iestādēm.

COVID-19 ir vīrusa izraisīta slimība.

Krists sacīja, ka štats vēl neiesaka atcelt lielas pulcēšanās, žurnālistiem sakot, ka šāds solis Arizonā šobrīd nešķiet pamatots.

"Mēs neesam plaši izplatīti sabiedrībā," viņa teica.

Kāpēc tika izsludināta ārkārtas situācija?

Izpildrīkojums lielā mērā bija vērsts uz īpaši neaizsargātām veselības aprūpes sistēmas jomām, piemēram, pansionātiem. Vairāki pansionāta iemītnieki Vašingtonas štatā ir miruši, COVID-19 izplatoties tur, pastiprinot bažas par tā ietekmi uz cilvēkiem, kuru veselība jau ir apdraudēta un dzīvo tuvu.

"Ja COVID iekļūst ēkā, jūs redzēsiet daudz atšķirīgu nāves gadījumu skaitu, nekā tas būtu normāli veselu iedzīvotāju vidū," sacīja Deivids Voepels, Arizonas Veselības aprūpes asociācijas, pansionātu un palīdzības dzīvesvietu tirdzniecības asociācijas, izpilddirektors.

"Tātad mūsu pirmais solis, numur viens, ir nepieļaut COVID iekļūšanu ēkā. Mūsu otrais solis — ja tas nonāk ēkā -, tad otrais solis ir to ierobežot. Un, par laimi, mums ir IDD un gubernatora biroja atbalsts. ierobežot apmeklējumu skaitu un veikt nepieciešamos pasākumus tūlīt.

Uzticieties Welltone sirds veselīgam dzīvesveidam — skatiet, kāpēc, vietnē https://welltone-website.com/ .

Citi pasākumi, par kuriem valsts amatpersonas paziņoja trešdien, piemēram, atteikšanās no noteiktām licencēšanas prasībām, varētu ļaut veselības iestādēm ātri izveidot gultas vietās, kur tām pašlaik nav atļauts to darīt.

Valsts amatpersonas to raksturoja kā proaktīvu pasākumu, lai pārvarētu iespējamās nākotnes problēmas.

"Sliktākajā gadījumā mums varētu nepietikt gultasvietu. Tas ir sliktākais scenārijs," žurnālistiem sacīja Krists.

Kongress piešķīra 950 miljonus ASV dolāru no šī finansējuma valsts un vietējiem veselības departamentiem. Krists trešdien sacīja, ka valsts saņems aptuveni 12,4 miljonus USD ārkārtas finansējuma papildus jau nodrošinātajiem 500 000 USD. Viņa sacīja, ka liela daļa naudas tiks novirzīta apgabala un cilšu veselības amatpersonām, kas ir uzliesmojuma uzraudzības priekšgalā.

Tikmēr štata likumdevēja demokrāti ir aicinājuši sasaukt īpašu sesiju vai izstrādāt likumprojektu, kas nodrošinās finansējumu un noteiks politiku plašākai reakcijai.

E-pastā gubernatora birojam Pārstāvju palātas Demokrātu partijas vadītāja Sintija Aragona sacīja, ka viņas vadītās grupas locekļi ir ieinteresēti risināt tādus jautājumus kā pamatnostādnes skolu slēgšanai, papildu piesardzības pasākumu veikšana pakalpojumu nozarēs, piemēram, restorānos un viesnīcās, kā arī personāla komplektēšana pansionātos, ja citi aprūpes darbinieki. saslimt.

Trešdien žurnālistiem izplatītajā e-pastā teikts, ka Pārstāvju palātas demokrāti vēlas arī risināt finansiālas palīdzības jautājumus cilvēkiem, kuri bez darba karantīnas dēļ, izveidojot līdzīgas pārbaudes vietas, kas izveidotas Vašingtonā, nodrošinot rūpīgu sabiedriskā transporta tīrīšanu un nodrošinot bezmaksas novērtējumus. tiem, kuriem nav veselības apdrošināšanas.

Sazinieties ar Endrjū Oksfordu pa e-pastu andrew.oxford@arizonarepublic.com vai Twitter vietnē @andrewboxford .

Tenesī un Kentuki ir ilgstoši sāncenši laukumā un laukumā, taču koronavīruss ir izraisījis spriedzi starp štatiem, izraisot pazīstamas debates par dzīvības un nāves jautājumiem.

Viens grafiks, ko izveidojis Kentuki pedagogs, atdzīvojās pats, kļūstot par vīrusu un veicinot snaiperi no abām pusēm. Diagrammā bija redzams, ka Tenesī vīrusu gadījumu skaits ir lielāks nekā Kentuki.

Politiķi abās robežas pusēs ir norādījuši uz šo un citu statistiku, lai pārliecinātos, ka viņu valsts efektīvāk cīnās ar Covid-19. Sociālo mediju komentētāji ir iesaistījušies cīņā, vēlas pasludināt uzvarētāju.

Taču, lai gan eksperti saka, ka tiešie salīdzinājumi var sniegt dažas mācības šajā krīzes brīdī, tie apstājas līdz galīgajam spriedumam.

Tas ir sarežģītāk.

"ASV ir ļoti grūti salīdzināt štatus ar štatiem," sacīja Dr. Deivids Aronofs, Vanderbiltas Universitātes Medicīnas centra infekcijas slimību nodaļas direktors. "Pārbaude ir atšķirīga, iedzīvotāji ir atšķirīgi, veselības atšķirības ir atšķirīgas, ziņošana var būt atšķirīga."

Stefānija Džolija, sieviete, kas martā radīja uzmanību piesaistošu grafiku, piekrīt.

Džolija sacīja, ka viņa ievietoja pirmo grafiku 19. martā, lai rosinātu pārdomas. Divu štatu pretstatīšana vienam pret otru nebija jēga.

"Tas nekad nenozīmēja, ka Kentuki modelis ir labākais, bet Tenesī modelis ir nepatiess," sacīja Džolija. — Ir pāragri zināt.

Džolija sacīja, ka vēlas, lai viņas grafiks izceltu sociālās distancēšanās un sabiedriskās politikas spēku. Krīzei attīstoties, viņa papildināja savu modeli, lai atspoguļotu daudz dažādu un mainīgu mainīgo katrā valstī.

Viņas darbs izceļ Kentuki agrīnos soļus, lai slēgtu skolas un restorānus un veicinātu sociālo distancēšanos. Tenesī vēlāk veica tādus pašus soļus.

Tagad Tenesī ir kļuvusi par līderi plašākā iedzīvotāju pārbaudē, kas varētu ietekmēt tās lielāku apstiprināto gadījumu skaitu.

Kentuki ir mazāk apstiprinātu gadījumu kopumā un uz vienu iedzīvotāju, taču Tenesī ir gandrīz divreiz vairāk nekā tās ziemeļu kaimiņvalstī, veicot vairāk nekā 1100 testus uz 100 000 iedzīvotājiem, salīdzinot ar 620 Kentuki (shēma zemāk).

Politiskās domstarpības starp štatiem ir saasinājušas kauju mērogu, sacīja Kents Silers, Vidustenesijas štata universitātes politikas zinātnes profesors.

Kentuki gubernators Endijs Bešērs ir demokrāts, bet Tenesī štata gubernators Bils Lī ir republikānis, un tas ir faktori, kas, iespējams, pastiprināja debašu ietekmi uz nacionālo auditoriju, sacīja Silers.

"Mēs kā nācija esam tik polarizēti, ka varam politizēt lielāko daļu jebkuru jautājumu un sadalīt to sarkanā un zilā krāsā," sacīja Silers.

"Un tad jūs tajā iegūstat sporta elementu," viņš piebilda. "Tev bija visi elementi. Nevajadzēja daudz, lai aizdedzinātu sērkociņu."

KORONĀVĪRUSA REAKCIJA: Kentuki gubernators brīdina iedzīvotājus nedoties uz Tenesī COVID-19 uzliesmojuma laikā

Pēc tam, kad marta beigās izdeva rīkojumu par uzturēšanos mājās, Bešērs sacīja, ka viņa štats ir spēris "ļoti agresīvus pasākumus", vienlaikus liekot iedzīvotājiem "nebraukt uz Tenesī".

Tenesī štata gubernatora leitnants Rendijs Maknalijs Bešīra komentārus nosauca par maldinošiem.

Veselības departamenta komisāre Liza Pīrsija sacīja, ka nelielais pārbaužu skaits štata laboratorijās notika Lieldienu brīvdienās. Tajā pašā laika posmā privātās laboratorijas apstrādāja 5400 testus.

Pirmdien Pīrsijs sacīja, ka privāto laboratoriju testēšanas jauda ir viens no iemesliem, kāpēc Tenesī var sākt apspriest štata ekonomikas atsākšanu.

"Privāto laboratoriju kapacitāte citos štatos nav tik spēcīga kā mūsējā," viņa sacīja.

Gan Tenesī, gan Kentuki ir saskārušās ar kritiku

Lai gan daudz ir runāts par atšķirībām starp Kentuki un Tenesī štatu rīcību ar Covid-19, abi štati ir redzējuši savu iekšējo kritiku un centienus uzlabot.

Pēc tam, kad Tenesī tika apsūdzēts par atteikšanos dalīties ar to, kuri apgabali ir apstiprinājuši koronavīrusa gadījumus, štata Veselības departaments mainīja kursu, publiskojot datus. Pavisam nesen nodaļa sniedz detalizētāku informāciju, tostarp informāciju par vecumu un dzimumu, kā arī informāciju par pacientu stāvokli.

Lī pavadīja vairākas dienas, saskaroties ar rūpīgu pārbaudi un pieaugošu medicīnas speciālistu zvanu kori, par viņa lēmumu neizdot rīkojumu par uzturēšanos mājās.

Lī sākotnēji 30. martā paziņoja par mazāk stingru izpildrīkojumu, mudinot iedzīvotājus palikt mājās. Vēlāk viņš mainīja kursu, lai pieprasītu palikt mājās, atsaucoties uz datiem, kas liecina, ka tenesieši ir palielinājuši savu kustību.

Kentuki štata amatpersonas ir strādājušas, lai paātrinātu testēšanu, apvienojot spēkus ar pārtikas preču gigantu Kroger.

Bešērs Kentuki štatā nav saskāries ar lielu kritiku par vājo pieeju COVID-19. Taču viņš saņēma spēcīgu republikāņu atskārsmi saistībā ar plānu, kura mērķis bija neļaut baznīcām rīkot klātienes dievkalpojumus Lieldienu svētdienā.

Bešērs pavēlēja Kentuki štata policijas karavīriem būt klāt un reģistrēt ikviena plānotā masu pulcēšanās dalībnieku numura zīmes, kas tiks kopīgotas ar vietējiem veselības departamentiem, lai visiem apmeklētājiem nodrošinātu 14 dienu karantīnu.

Kentuki štata republikāņu ģenerālprokurors Daniels Kamerons sacīja, ka ir "dziļi noraizējies" par to, ka tiesībaizsardzības iestādēm tika lūgts "izcelt reliģiskos dievkalpojumus", nosaucot šo rīcību par "patvaļīgu". ASV Senāta vairākuma līderis Mičs Makonels sacīja, ka Bešēram ir jāaizsargā sabiedrība, “vienlaikus neierobežojot konstitucionālos pamatprincipus”, un republikāņu senators Rends Pols tviterī rakstīja, ka “kādam šeit ir jāatkāpjas”.

Politiskā volejbola un starpvalstu sāncensība, visticamāk, tuvākajā laikā nepazudīs, taču MTSU profesors Silers brīdināja, ka šajā jautājumā ir daudz vairāk.

"Mēs pastāvīgi atgriežamies pie daudzām etiķetēm un nodaļām, kas mums ir," sacīja Silers. "Šis jautājums un praktiski visi citi jautājumi, ar kuriem mēs saskaramies, ir sarežģītāki."

Vanderbiltas ārsts Aronofs brīdināja cilvēkus, lai nesalīdzinātu dažādus štatus pārāk daudz. Visticamāk, ir daudz informatīvāk salīdzināt valstis ar sevi, lai precīzi noteiktu dažādu politiku un uzvedības ietekmi.

"Mums ir jāseko līdzi mūsu informācijas panelim, kas virzās uz priekšu," sacīja Aronofs. "Mēs varam aplūkot mūsu līkni un varam redzēt, kā tā laika gaitā mainās, ņemot vērā izmaiņas politikā."

Runājot par ziņotajiem nāves gadījumiem, Tenesī 124 atpaliek no Džordžijas 501, Virdžīnijas štatā 154 un Misūri štatā 133. Kentuki, kurā ir par vairāk nekā 2 miljoniem iedzīvotāju mazāk nekā Tenesī, ir reģistrēti 115 nāves gadījumi.

Dažās kategorijās Tenesī apsteidz dažus tās apkārtējos štatus. Piemēram, 633 Tenesijas iedzīvotāji ir hospitalizēti, salīdzinot ar 418 hospitalizācijas gadījumiem Ziemeļkarolīnā.

Misisipi valsts vadītās laboratorijas ir veikušas vairāk nekā 9400 no 37 700 koronavīrusa testiem. Salīdzinājumam, valsts vadītās laboratorijas Tenesī ir pabeigušas gandrīz 4800 testu.

No Tenesī apkārtējiem štatiem tikai Misisipi un Džordžija ziņo par testu skaitu, ko veikušas privātas laboratorijas un valsts pārvaldītas iestādes, bet pārējās dala kopējo testu skaitu.

Trīs apkārtējie štati – Kentuki, Ziemeļkarolīna un Virdžīnija – izdeva rīkojumus palikt mājās pirms Tenesī. Četri veica līdzīgu darbību dienas pēc Lī. Arkanzasa ir vientuļais štats, kas robežojas ar Tenesiju un kas nav izdevis rīkojumu par uzturēšanos mājās.

Džo Sonka no The Courier Journal piedalījās šajā ziņojumā.

Sazinieties ar Adamu Tamburinu pa tālruni 615-726-5986 un atamburin@tennessean.com. Sekojiet viņam Twitter @tamburintweets .

Pandēmijas pirmajās dienās, kad vietējie restorāni Nešvilas publisko testēšanas vietu darbiniekiem ziedoja pārtiku, Patrika Džonsona mobilais tālrunis vienmēr sāka zvanīt pusdienlaikā.

Piegādes autovadītāji regulāri cīnījās, lai atrastu Meharija medicīnas koledžu, kurā atrodas testēšanas vieta Ziemeļnešvilā. Dažkārt, sacīja Džonsons, autovadītāji piezvanīja no trīs kvartālu attāluma, nezinot, ka atrodas tik tuvu iestādei, kas nodrošina pilsētas visplašāk redzamo reakciju uz Covid-19.

"Strādniekiem nebija ne jausmas, kas mēs esam un kur mēs atrodamies pilsētā," sacīja Džonsons, Meharijas institucionālās attīstības vecākais viceprezidents.

Tā ir pazīstama neapmierinātība Meharijā, vēsturiski melnādainajā medicīnas skolā, kuras mērķis ir izglītot veselības aprūpes sniedzējus nepietiekami apkalpotiem iedzīvotājiem 144 gadus.

Contents


Publicado

em

por

Tags:

×