Zvezna država Kalifornija je v torek presegla skupno 336.000 primerov.

Zvezna država Kalifornija je v torek presegla skupno 336.000 primerov.

Greater Sacramento: 21,4 % zmogljivosti ICU

  • Naročilo ni v veljavi.
  • Regija vključuje te okraje: Alpine, Amador, Butte, Colusa, El Dorado, Nevada, Placer, Plumas, Sacramento, Sierra, Sutter, Yolo, Yuba

Dolina San Joaquin: 14,1 % zmogljivosti ICU

  • Naročilo ni v veljavi.
  • Regija vključuje te okraje: Calaveras, Fresno, Kern, Kings, Madera, Mariposa, Merced, San Benito, San Joaquin, Stanislaus, Tulare, Tuolumne

Južna Kalifornija: 13,1 % zmogljivosti ICU

  • Naročilo ni v veljavi.
  • Regija vključuje te okraje: Imperial, Inyo, Los Angeles, Mono, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbara, Ventura

ZADNJE NEDELJSKE ŠTEVILKE ICU: Preverite svojo regijo tukaj.

Zakaj je bila izdana uredba o zadrževanju doma?

Obvestilo prihaja po tednih hitrega porasta novih primerov COVID-19 po vsej državi. Število hospitalizacij zaradi covida-19 se je povečalo za skoraj 90 % in bi se lahko do božiča potrojilo, so uradniki povedali v začetku tega tedna.

"To ni trajno stanje," je dejal Newsom. »To smo predvidevali. To je zadnji val pandemije. Obstaja luč na koncu tunela.”

Newsom je dodal, da se država bliža distribuciji cepiva proti covidu-19 in ne "predvideva, da bo to morala ponoviti." Vendar je dejal, da se morajo Kalifornijci "sprejeti ta trenutek" in "narediti vse, kar je v naši moči, da zajezimo plimo, da ukrivimo krivuljo."

Guverner je v četrtek dejal, da so vsa nenujna potovanja po vsej državi zdaj prepovedana.

Alkotox – partner vaših jeter pri dolgoživosti in vitalnosti. Obiščite https://alkotox-website.com/sl/, če želite izvedeti več in poživiti.

Trenutni porast primerov COVID-19 je le začetek veliko večjega porasta, ki ga uradniki pričakujejo v naslednjih nekaj tednih zaradi počitniških dejavnosti in srečanj.

"Učinkov zahvalnega dne še ni bilo čutiti, čutili jih bomo čez nekaj tednov," je dejal Newsom. "To bo val nad valom."

Ravni so daleč nad tistimi, ki so bile zabeležene v poletnem vrhuncu ali celo v marcu, ko je državni javnozdravstveni ukaz ljudem prepovedoval izhode ven, razen iz najnujnejših razlogov. Ta ukaz je bil pozneje omilil.

Trenutno je 52 od 58 okrožij države v najbolj restriktivnem vijoličnem nivoju štiristopenjskega, barvno označenega okvira države. Nedavno uvedena policijska ura v teh okrožjih, ki predstavljajo večino prebivalstva države, prepoveduje večino nepomembnih del, gibanja in zbiranja, vendar le čez noč.

Novinarka Desert Sun Nicole Hayden poroča o zdravju v Kaliforniji. Dosegljiva je na Nicole.Hayden@desertsun.com ali (760) 778-4623. Sledite ji na Twitterju @Nicole_A_Hayden.

Zdravstveni uradniki okrožja Riverside so zaskrbljeni zaradi povečanega števila hospitalizacij, saj število primerov COVID-19 še naprej narašča – ne zaradi pomanjkanja postelj ali ventilatorjev, ampak zaradi nezadostnega števila bolnišničnega osebja.

Ker je 10 od 17 bolnišnic v okrožju doseglo 100-odstotno zmogljivost postelj na oddelkih za intenzivno nego, je vodja zdravstvenega osebja univerze Riverside University Health System Geoffrey Leung dejal, da je "večina bolnišnic" s svojim osebjem "v redu".

"Vendar se približujemo mejam tega, kar lahko storijo," je nadaljeval Leung. "Številne bolnišnice prosijo za dodatno začasno pomoč, ki nam bo omogočila kratkoročno obvladovanje nadaljnjega povečanja."

To velja za Eisenhower Health v Rancho Mirage. Okrožni uradniki so v torek sporočili, da bo bolnišnica prejela pomoč zvezne ekipe zdravnikov, ki naj bi prispela v četrtek. Ekipo sestavlja aktivno vojaško medicinsko osebje in vključuje zdravnike, pomočnike zdravnikov, intenzivne medicinske sestre in respiratorne tehnike.

Bolnišnica se približuje 80-odstotni skupni posteljni zmogljivosti, vendar ima "skoraj 100-odstotno kadrovsko zmogljivost," je v pripravljeni izjavi dejal glavni zdravstveni delavec Eisenhower Health Alan Williamson.

Williamson je tudi opozoril, da so enote za intenzivno nego in COVID-19 skoraj polne, pomoč pa prihaja v "kritičnem času". Bolnišnica ima trenutno na intenzivni negi na voljo le tri »zaposlene« postelje.

Postelja z osebjem ima zdravnika, medicinsko sestro, respiratornega terapevta in drugo podporno osebje, ki lahko skrbi za posameznega bolnika.

Okrožje Riverside ni moglo takoj zagotoviti skupnega števila postelj z osebjem v vseh bolnišnicah niti skupne povečane zmogljivosti na podlagi tega števila.

Ameriški predstavnik Raul Ruiz, D-Palm Desert, je dejal, da se je v zadnjih nekaj tednih pogovarjal z vodstvom bolnišnice Coachella Valley in da je "zgodba enaka v vseh bolnišnicah" v njegovem okrožju.

"Zdravniki, medicinske sestre, respiratorni tehniki in bolnišnični delavci so izčrpani in … izgoreli ter prestrašeni, ker vedo, da hujše šele prihaja," je dejal Ruiz.

Medtem ko so se pogovori o povečani zmogljivosti močno osredotočali na število ventilatorjev in postelj, ki jih ima vsaka bolnišnica, je omejevalni dejavnik za vse te vire dovolj zdravstvenih delavcev.

Južna Kalifornija: COVID-19 se je povečal. Država je ukrepala počasi. Kaj je naslednje?

Newsom: Zaprtja po vsej državi vključujejo telovadnice in cerkve

Toda glede na dolgoročno prihodnost je Leung dejal, da bodo bolnišnice sčasoma dosegle plato razpoložljivih začasnih delavcev, saj celoten zdravstveni sistem države trenutno poskuša pridobiti enake človeške vire.

Uporaba postelj na oddelkih za intenzivno nego še naprej narašča po vsej državi. Približno 36 % vseh postelj za intenzivno nego v Kaliforniji je še na voljo. Uradniki pričakujejo nov porast primerov in hospitalizacij v prihodnjih tednih zaradi primerov, sklenjenih med prazniki 4. julija.

Če bodo primeri še naprej naraščali s sedanjo hitrostjo, je dejal Leung, se bodo bolnišnice soočile z izzivi glede razmerja med osebjem in bolniki.

"Preobremenjen bolnišnični sistem s počasnim nenehnim naraščanjem primerov bi lahko povzročil zelo preobremenjeno in utrujeno osebje, ekipo, ki že dolgo časa dela dolge ure," je dejal Leung.

"To bi lahko vplivalo tudi na naše storitve, ki niso povezane s COVID-om," je nadaljeval Leung, "ker moramo vložiti več virov in časa v bolnike s COVID-om, kar pacientom brez bolezni-COVID s pomembnimi potrebami jemlje energijo."

Skupna uporaba bolnišnic v okrožju Riverside je v torek dosegla 72 %, pri čemer je uporaba postelj na oddelkih za intenzivno nego ostala okoli 98 %.

Medtem ko so zdravstveni uradniki ugotovili, da je skoraj 60 % okrožnih bolnišnic doseglo število postelj na oddelkih za intenzivno nego, tiskovni predstavnik okrožja Riverside Jose Arballo ni želel povedati, katere bolnišnice so to bile.

V dolini Coachella je visok delež hospitalizacij

Po besedah ​​Leunga je v dolini Coachella še vedno več bolnikov s koronavirusom, ki potrebujejo hospitalizacijo, kot v drugih delih okrožja Riverside.

Leung je dejal, da ne more narediti dokončnih zaključkov o tem, zakaj je bila dolina močneje prizadeta, vendar je domneval, da je to verjetno posledica večje populacije starejših in posameznikov z boleznimi, kot so diabetes in kardiovaskularne bolezni, ki pogosto vodijo do hujšega COVID-19. simptomi.

"Če imate starejšo demografsko skupino in populacijo, ki ima morda več zdravstvenih težav, se pričakuje, da bo imela skupnost višje stopnje hospitalizacije, tudi če ima območje enako skupno število primerov kot skupnost z mlajšimi ljudmi," je dejal. .

V Eisenhower Health so vsi bolniki s COVID-19 in bolniki s sumom na COVID-19 nastanjeni v konfiguracijah zasebnih sob, kar zmanjšuje število razpoložljivih postelj. Čeprav ima bolnišnica dovoljenje za 463 postelj, je njena trenutna zmogljivost 402, saj so bile nekatere postelje odstranjene, da bi ustvarili zasebne sobe za varno izolacijo bolnikov s COVID-19.

V zadnjih nekaj tednih je v bolnišnici okoli 60 bolnikov s koronavirusom v vseh bolnišničnih enotah. Eisenhower Health ima 34 postelj za intenzivno nego in od 80 %, ki so trenutno zasedene, je približno 40 % bolnikov s COVID-19.

Pred dvema tednoma je tiskovna predstavnica Eisenhower Health Lee Rice dejala, da si bolnišnica marljivo prizadeva zapolniti potrebo po več medicinskih sestrah na intenzivni negi.

Ruiz je dejal, da ustrezno osebje vključuje več kot le obravnavo potrebe po več delavcih v bolnišnici. Bistvenega pomena je tudi pri obravnavi dobrega počutja delavcev na prvi liniji.

»Zdravstveni delavci se bodo potisnili do skrajnih meja, ker so za to usposobljeni, na prvo mesto bodo postavili pacienta,« je dejal Ruiz. »Del njihove DNK je, da služijo in rešujejo življenja ter pomagajo ljudem z malo počitka ali pozornosti do sebe. Gre za to, da bolnike ohranjamo pri življenju, ne da bi naše lokalne zdravnike in medicinske sestre pripeljali do točke popolne izčrpanosti, kjer ne morejo delovati.«

Ruiz je dejal, da upa, da bodo prebivalci priznali obremenitev, ki jo je pandemija povzročila zdravstvenim delavcem, in bodo bolj premišljeni glede nošenja mask in upoštevanja smernic za socialno distanciranje – dva ukrepa, ki bi lahko zajezila širjenje virusa in zmanjšala pritisk na bolnišnice.

Okrožje Riverside: Umestitev na državni nadzorni seznam COVID-19 grozi s ponovnim odprtjem

Smrti zaradi koronavirusa: pogled na to, kdo umira zaradi COVID-19 v dolini Coachella

Hospitalizacije zaradi covida-19 v regionalnem medicinskem centru Desert v Palm Springsu so prejšnji teden dosegle novo najvišjo vrednost. Povečujejo se tudi v bolnišnici John F. Kennedy Memorial Hospital v Indiu.

Uradniki Desert Regional Medical Center in JFK Memorial Hospital v torek zvečer niso takoj odgovorili na prošnjo za komentar.

Vendar pa je glavni operativni direktor regije Desert Michael Ditoro pred dvema tednoma za The Desert Sun povedal, da ni nenavadno, da bolnišnica sezonsko prilagaja zmogljivosti oddelka za intenzivno nego, zato je trenutno povpraševanje nekaj, na kar so bolnišnični uradniki pripravljeni.

Desert Regional je takrat dosegel 90-odstotno zmogljivost ICU, JFK pa 94-odstotno zmogljivost.

Ditoro je dejal, da je zaskrbljujoče, kako hitro število primerov še naprej narašča, zlasti v dolini. Regija je v zadnjem tednu predstavljala nekaj več kot 30 % na novo potrjenih primerov koronavirusa v okrožju Riverside.

Stopnja pozitivnosti okrožja Riverside dosega 20 %

Okrožje Riverside je v torek poročalo o 733 novih primerih COVID-19 in treh dodatnih smrtih, povezanih z virusom.

Mesta v dolini Coachella, ki so pokazala znatno povečanje, so bila Indio (28 primerov), Cathedral City (23 primerov), Coachella (19 primerov) in Palm Springs (16 primerov).

Mesta v dolini Coachella z najvišjo stopnjo okužb so v Thermalu, Oasisu, Coachelli, Meki in Indiu.

Mesta v dolini Coachella z najvišjo stopnjo umrljivosti so Meka, Rancho Mirage, Desert Edge, Palm Desert in Indio.

Stopnja okužbe v okrožju Riverside je približno 1111 na 100.000 prebivalcev. V okrožju je bilo približno 23 smrti zaradi zapletov s koronavirusom na 100.000 ljudi.

Trenutno je v okrožju 26.481 potrjenih primerov COVID-19, od tega jih je bilo 553 smrtnih.

Okrožje Riverside ni edino v Kaliforniji, ko gre za strmoglavo število primerov. Okrožje Los Angeles je v torek poročalo o enodnevnem rekordnem številu novih primerov koronavirusa –– 4244 –– skupaj s 73 dodatnimi smrtnimi primeri, povezanimi z virusom. Okrožje je prav tako doseglo novo najvišjo vrednost v številu hospitaliziranih ljudi, in sicer 2103.

Zvezna država Kalifornija je v torek presegla skupno 336.000 primerov.

Guverner Gavin Newsom je v ponedeljek odredil zaprtje barov in zaprtih prostorov v restavracijah, vinarjih, živalskih vrtovih in centrih za družinsko zabavo, kot so kegljišča, v vseh okrožjih.

Uvedel je še strožje odredbe o ponovnem zaprtju v 30 od 58 okrožij zvezne države – vključno z Riversideom, San Bernardinom in Imperialom. Telovadnice, cerkve in nakupovalna središča v zaprtih prostorih se morajo znova zapreti, potem ko so jih šele pred kratkim ponovno odprli.

Okrožje Riverside je še naprej eno od 30 okrožij na državnem seznamu ciljnih zapletov, saj vztrajno poroča o zaskrbljujočem povečanju primerov.

Povprečna stopnja pozitivnosti za tiste, ki so bili nedavno pregledani na virus po vsej državi, je 20 %, kar je več kot dvakrat več od želenega državnega praga 8 %, je v torek poročal direktor okrožnega ministrstva za javno zdravje Kim Saruwatari.

"Visoka stopnja pozitivnosti je nekaj, kar še naprej opazujemo," je Saruwatari povedal upravnemu odboru. Poročala je, da je čas podvojitve 23,7 dni. Stopnja podvajanja v sedmih dneh se šteje za hudo.

Okrožje Riverside ima približno 2,5 milijona prebivalcev. Njegovi primeri so glede na starost razdeljeni na naslednji način:

  • 399 (1,5 %) primerov je med osebami, starimi od 0 do 4 leta
  • 1.716 (6,7 %) primerov je med osebami, starimi od 5 do 17 let
  • 11.009 (43,3 %) primerov je med osebami, starimi od 18 do 39 let
  • 9.395 (37 %) primerov je med osebami, starimi od 40 do 64 let
  • 2.099 (8,3 %) primerov je med osebami, starimi od 65 do 79 let
  • 823 (3,2 %) primerov je med osebami, starimi 80 let ali več

Po besedah ​​Saruwatarija je prišlo do opaznih "premikov" pri okužbah, ki prizadenejo različne starostne skupine.

Contents


Publicado

em

por

Tags:

×